Terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo - a way to garden

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo'

Ben je sluw? Vandaag podcast gast heeft deskundige how-to en design hulp voor het creëren van kleine landschappen onder glas, tot leven gebracht met mossen of kleine tropische of zelfs met orchideeën.

Patricia Buzo begon haar terrarium-ontwerp bedrijf.

in 2008, en verkoopt haar creaties op Etsy. Ze is ook auteur van het recente boek.

(affiliate link), die geschikt is om te inspireren zou-zijn terrarium makers van alle leeftijdenzelf. En voor degenen met kinderen of kleinkinderen, het zou een goed geschenk op zich, een katalysator voor projecten om samen te doen.

Enter om een kopie van het boek te winnen door commentaar te geven in de doos aan de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/26092/terrariums-met-patricia-buzo-a-way-to-garden-with-margaret-roach-december-13-2021.

In het boek, zijn er echte soort traditionele terrariums, deze vochtige kleine wereldjes, die een deksel hebben dat sommige of de hele tijd gesloten. En sommige zijn meer als vaattuinen, zoals een open kom van succulenten. Er is een scala aan terrariums, isnt er?

En zoals je al zei, er is het traditionele terrarium met het deksel dat valt in die vochtigheid en vocht, voor planten die echt hunkeren naar dat soort omgeving. En dan soort van moderne terrariums, waar het een open glazen kom met meer sappige planten. Dus je kunt echt plezier hebben met een verscheidenheid aan verschillende landschappen.

Als ik wil beginnen, waar begint de planning? Ik bedoel de meest strategische slimme manier van plannen, niet alleen, Oh, dat ziet er mooi uit, Ill duw dat hier in.

Begin ik zoals ik doe met een buitentuin, en denk na over wat het licht gaat zijn waar ik ga om dit ding te plaatsen? Of begin ik met het schip, de container? Waar begint het?.

Je sloeg de spijker op het hoofd toen je zei dat beginnen met ik zou zeggen, beginnen met de planten die je wilt gebruiken. En vanaf daar, kun je al het andere plannen. Je wilt een lijst maken van planten die je leuk vindt, en dan misschien doen een beetje onderzoek, Google hen, en erachter te komen wat hun zorgvereisten zijn: wat voor soort licht ze nodig hebben, vochtigheid vooral, wanneer waren praten over terraria, dat is belangrijk, en water geven enzovoort.

Zodra je die informatie hebt, kun je beginnen de planten samen te groeperen die het meest geschikt zijn voor elkaar. En van daaruit, kies je je vat.

Als je erachter komt dat je planten allemaal zijn geweest als varens en mossen, die echt als die vochtige omgeving, dan kun je een vat kiezen dat een deksel heeft, en ga dan van daaruit. Zoek uit wat van de grond die ze nodig hebben, en water geven enzovoort. Maar dat zou de plek zijn om te beginnen, is die lijst te starten en uit te zoeken welke planten je wilt gebruiken.

Het is datzelfde als in de tuin, juiste plant juiste plaats moet je het aanpassen aan de voorwaarden. En in dit geval kun je beginnen met een plant, maar in tegenstelling tot in je achtertuin.

kun je de voorwaarden niet precies veranderen.

Met de containers, in je boek, heb je zoveel verschillende ideeën, en dat is wat zo groot is. En nogmaals, ook al staat het op de cover.

Maar voor volwassenen heb je ook kleine schepen of containers, en grote, en allerlei verschillende dingen.

Ik heb deze hele collectie oude blikpotten. Wie weet waarom, elke keer als ik een doos oude potten zou zien in de tweedehandswinkels, dingen door de jaren heen, zou ik het krijgen. En nu heb ik er zoveel van, ik dacht, Ooh, zou dat een soort van interessant zijn? Dus, zelfs in een klein containertje, kon ik iets leuks doen, toch? Of het kon een grote 10-gallon aquarium zijn, toch? Het is een bereik.

Je hebt echt een breed scala aan opties. Zoals je zei, de blikpotten, toen ik voor het eerst begon meer dan 10 jaar geleden, in principe alles wat ik gebruikte waren blikpotten. En ik zou kleine terrariums te maken in dat, en zet ze op Etsy, en zie hoe het zou verkopen. En aangezien ze zo populair waren, dat mijn bedrijf begon echt bloeien. Dus ja, blikpotten zijn een perfecte omgeving, en je kunt verschillende maten krijgen, zoals je zei.

Als ik net aan de slag, sommige van de projecten in het boek lijken bijna instant. Bijvoorbeeld, Ik denk dat er een echt mooi oneit zou een groot middelpunt maken, trouwens, ik denk. Er is deze snifter-vormige glazen fles of pot, en het heeft een orchidee in, maar het is niet zoals je die orchidee groeien in dat ding. Ik denk dat je de orchidee, pot en alles, daar, en genesteld in een soort van speciale kiezels of iets.

Sommigen van hen zijn meer als kleine wereldjes die groeien voor vele jaren, zodra ze geplant, en sommige zijn meer als mooi en meer instantIk bedoel niet direct, zoals het niet werken, en er is geen creativiteit betrokken, maar weet je wat ik bedoel? Sommige zijn makkelijker, misschien, te verzamelen dan anderen.

En dat is waar ik naartoe ging met het boek. Het hebben van het voor gezinnen, Ik wilde dat sommige van de projecten een beetje eenvoudiger om samen te stellen en te zorgen voor. En dan sommige, misschien een beetje geavanceerder. Maar het interessante aan de ene die je opvoedde is, ik heb het nog steeds, eigenlijk, mezelf.

En omdat het boek, dat een tijdje duurt om daadwerkelijk te publiceren, dus ik deed het vrij lang geleden. En vorig jaar het niet bloeide voor mij. Dus ik was als, Oh, wat doe ik verkeerd? Nou, dit jaar heb ik een bloem psych, dus ik echt opgewonden.

En zoals je zei, het zit in een pot binnenin de rest, maar ik haalde het er gewoon uit, en misschien eens per jaar, knippen van de oude stervende wortels en zo voort, en dan gewoon weer terug in. Dus dat is een van die meer eenvoudige ontwerpen, maar ze zijn duurzaam.

Wat voor orchidee is het? Ik kan het me niet herinneren.

Zijn soort dwerg Het is geen reusachtige. Het is een beetje afgeschaald, omdat het in dit, opnieuw, een snifter soort ding. En mensen kunnen hebben gezien, soms orchideeën komen in kleine geperforeerde potten, als een kleine mini plastic mand of iets. En wat heb je er omheen gezet als de Zijne niet geplant, met andere woorden, zijn in zijn pot, maar zijn ondergedompeld in wat eruit ziet als kiezels, maar wat zijn ze?

Het zijn eigenlijk kleine klei steentjes die zijn gebakken op een echt hoge temperatuur. En mensen gebruiken dat voor semi-hydroponische planten, maar ze werken echt goed voor een heleboel verschillende soorten orchideeën ook. Zijn niet-organische materie, dus je gaat niet krijgen die verschrikkelijke schimmel muggen [gelach] en dat soort dingen, die zijn als de Bane van je bestaan. Dus, het werkt echt goed voor dat soort orchidee. En het ziet er leuk uit, dus ik besloot om die media te gebruiken in een van de projecten van het boek.

Nou, zoals ik al zei, ik kan me voorstellen wat een prachtig middenstuk dat zou zijn. Ik had geen idee dat het een aantal jaren zou duren, dus vooral, nu Im verslaafd. Nu moet ik gaan zoeken naar een kleine orchidee. Maar in een echt terrarium, een oude stijl terrarium, waar je gaat om deze kleine vochtige wereld te creëren, en de covers gaan op ten minste een deel van de tijd, zo niet de hele tijd, is mos een goede plek om te beginnen met die? Het maken van kleine wereldjes, is mos een goede beginner plant, of wat denk je?

Ik denk dat mos is een uitstekende beginner plant. I soort van bevooroordeeld, maar ja, het houdt, liefdes, houdt van die vochtige omgeving, dus een gesloten terrarium is perfect. Het heeft ook niet veel licht nodig op alle. In feite, Ik zou waarschijnlijk niet zeggen dit, maar sommige van mijn terraria die ik heb zitten in een kamer zonder natuurlijk licht helemaal, en ze doen het prima. Je moet waarschijnlijk niet proberen dat.

En mos blijft klein, zodat je kleine scènes kunt doen, of als je alleen maar wat groen wilt, maar het gaat niet je container ontgroeien. En dus dat is echt leuk ook.

dat er geen wortels te rotten, en dat is zo waar.

We moeten zeggen dat we hebben een New York Times artikel samen onlangs, een tuin kolom, en dat was echt leuk. En om te krijgen om al uw prachtige foto's van uw werk te laten zien.

En het lijkt erop dat mos goed zou zijn in die blikpotten van mij.

Het lijkt erop dat ik daar op moet gaan, want dat is iets dat klein genoeg is.

Maar wat ik hield dat je vertelde me een van de vorige keren we hebben gesprokenen het deed me echt denken, en ik kan niet geloven dat ik heb niet gedaan in al de jaren dat ik een tuinman maar zelfs met mos, het is niet allemaal hetzelfde.

En je wees erop dat sommige mos kan lijken op een kleine heuvel of een kleine heuvel, en sommige kunnen eruit zien als een varen, en sommige kunnen eruit zien als een boom. Wat voor soort mos willen we beginnen? Zijn er iets dat je bijzonder leuk vindt, dat je wilt delen?.

Nou, mijn favoriete mos, en degene die het beste doet in terrariums, heet kussen mos.

En dat is mijn absolute favoriet. En dan, de tweede mos die ik graag veel gebruik is de rotsmuts mos, of.

Dat doet ook echt goed in terrariums. Het is een beetje groter, een beetje donkerder, dus je krijgt een contrast daar.

En dan zijn er een paar echt leuke, dat is eigenlijk blad mos.

maar er zijn verschillende maten, en ze zien er precies als kleine varen bladeren, in miniatuur. Het is gewoon de schattigste, en dat is ook een van mijn favorieten. Ill gebruiken dat om te accentueren, en simuleren kleine varens in het terrarium scene.

En je had eerder ook varens gezegd, toen we spraken over vochtigheid en zo, maar veel echte varens worden te groot voor terrariums. En je hebt een aantal andere varen lookalikes naast dat soort mos, die je aanraadt, om de varen look in deze miniatuurwerelden te faken.

De spike mos, die eigenlijk niet een mossits soort van varen bondgenoot is, is wat ze het noemen, maar het is een van die soortgelijke soorten planten. En dat houdt gewoon van de vochtigheid. Het houdt er zo veel van, het houdt van terrarium leven zo veel dat soms het neemt over. Dus je moet na het met trimmen op een regelmatige basis. Maar het maakt echt een prachtige terrarium plant.

Je had het net over onderhoud... maar laat de basistechniek volgen... want wat je ook creëert... of het nu een moswereld wordt... en met wat van jou... wat zo mooi is... is dat je dit gesimuleerde terrein creëert... het eruit kan zien als een Alpine scene... of het kan eruit zien als een waterval... je hebt niet alleen een vlak oppervlak... en je plakt er wat mos op.

Maar met de basistechniek, maakt niet uit wat je gaat doen, dit zijn schepen die Deze containers dont hebben drainage gaten. Dus wat doen we? Waar beginnen we?.

: Het eerste wat je gaat willen doen is het creëren van een drainage laag. En je kunt dat doen met een paar verschillende media. Aquarium grind is er een die waarschijnlijk het gemakkelijkst beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Afhankelijk van de grootte van de container, maar laten we zeggen dat je een gemiddelde container, ongeveer 10 inch of iets hoog, je wilt doen over een centimeter van die drainage media. En dan bovenop dat, kunt u doen wat grond mix die je gaat gebruiken.

Sommige mensen gebruiken de tuinbouw houtskool, en dat is ook goed, dat kan het soort van fris binnen houden. Eigenlijk, dat kan een grote drainage laag, en ik heb dat zelf gedaan.

Dus we kunnen gebruiken een soort van grind, kiezelachtig ding in de bodem, en/of houtskool. En dat creëert een plaats als een reservoir voor het vocht, omdat het kan niet afvoeren uit de bodem.

En het houdt het weg van je kostbare wortels.

De drainage laag, en dan op dat, moeten we een soort van het planten medium, een soort grond van een soort. Ik denk dat het hangt af van wat je groeit, welk medium je kiest. Voor de mossen, wat wil je gebruiken?

Voor mos gebruik ik graag cococoir. Het is gewoon gemalen kokosvacht. En zijn echt milieuvriendelijk. Het heeft geen voedingsstoffen echt, dat is absoluut prima voor mos. Nogmaals, het heeft geen wortels, dus het heeft niet echt nodig. Je zou dat kunnen gebruiken in een mix voor andere soorten gewortelde planten, maar waarschijnlijk niet op zichzelf. Voor gewortelde planten, zoals de vochtigheid-liefhebbende types, gewoon uw gemiddelde mix die je gaat vinden een pot mix voor huisplanten werkt goed.

En dan natuurlijk, planten de dingen in die laag. En ik denk dat dan, een deel van de techniek is, afhankelijk van hoe groot de opening in de top met de potten, en dan dat is waarom ik zit hier en Ik ga, Nu, wacht even. Hoe krijg ik mijn hand in die blikpotten?

Dus ik denk dat we een paar belangrijke instrumenten nodig hebben om dat te doen, toch?.

Mijn favoriete gereedschap, en degene die ik het meest gebruik, zijn lange aquarium tangs. En je kunt die online vinden, of zelfs in de dierenwinkel soms, afhankelijk van de dierenwinkel. Je kunt een aantal echt enorme degenen krijgen. Afhankelijk van het vat dat je gebruikt, en hoe groot het is, maar ze maken het leven zo veel gemakkelijker. Je kunt de planten, en verschillende rotsen en dingen te grijpen, en krijg dat recht in daar zonder dat je vet hand te passen door het openen van de container.

Je zou ook eetstokjes kunnen gebruiken. Ik ben zelf niet zo goed in eetstokjes, want ik heb geen behendigheid, denk ik, maar dat is ook een optie als je de tang niet wilt kopen.

En dus, om te snoeien, want je had het eerder over onderhoud, voor snoeien, als dat.

dat varen-lookachtige ding, begint het over te nemen, we moeten wat afknippen. Waren niet het krijgen van een heg clipper daar.

zo gebruikte wat? Een lange dunne schaar of iets?.

Eigenlijk, als je op zoek naar die tang, voor het aquarium tang, je kunt sets die komen met schaar, en ze zijn lang behandeld, gewoon om in die echt krappe plaatsen te krijgen.

En dan een spuitfles, denk ik, is ons andere sleutelinstrument, toch? Want met mos, denk ik, misten we het af en toe, maar in sommige gevallen moeten we ook af en toe water geven. Dus een spuitfles, is dat onze andere.

Ja, een spuitfles, degene die je kunt aanpassen van een fijne mistspray tot meer gerichte spray, want ik gebruik dat ook om de binnenkant van het glas schoon te maken. Je spuit het gewoon onder een hoek, en het krijgt stof en puin. Het gaat recht naar beneden de zijkant in de bodem.

In die spuitfles, hoewel, gebruikten we geen kraanwater? En we deden het artikel van de New York Times samen, dit was een van mijn grote, Oh mijn hemel, waarom dacht ik daar niet aan? Dit is deze gesloten omgeving. Zoals we zeiden, het heeft geen afvoer, het kan zelfs een gesloten deksel. En als het leidingwater in met veel mineralen die het kan hebben, of het kan chemische stoffen, zoals chloor of wat dan ook. Niet een goede zaak voor het terrarium?

Het bouwt zich zo snel op in je planten, wat er ook gebeurt. Sommige zijn gevoeliger dan andere. Moss is eigenlijk heel gevoelig. Anderen kunnen het een tijdje nemen, maar het gaat echt de gezondheid van je planten beïnvloeden. En niet alleen dat, maar als je kraanwater gebruikt, krijg je harde watervlekken op het glas.

Dus het gebruik van het gedistilleerd water is mijn favoriete manier om te gaan. Je kunt een gallonkan krijgen in de supermarkt voor een paar dollar, een dollar, dus het is niet als je een enorme hoeveelheid geld uit door het gebruik van dit type water voor uw terrarium.

En waren niet van plan om deze te besproeien, opnieuw, vooral degenen met de meer traditionele gesloten of semi-gesloten dekselminimale hoeveelheid nevel of water. Waren niet van plan om een gallon per dag, of een gallon per week, of zelfs een gallon per maand te gebruiken.

Nee, want als het een deksel heeft, is er geen verdamping. En zo zal het een tijdje duren voordat je weer water geeft.

En het kunnen weken zijn, het kan maanden zijn, afhankelijk van wat het vat is, en al de verschillende omgevingsfactoren.

Ik wilde alleen maar praten over enkele tropische, omdat het mos is een ding, en het is een geweldige manier om te beginnen, zoals je erop wijst, met de verschillende verschillende soorten mos, kunnen we die verschillende landschap plant bijna simulatie, in miniatuur.

Maar met tropische planten, veel van de traditionele huis planten die we zien in de winkel, ze dont willen zijn in een vochtige omgeving. Er zijn bepaalde tropische die je gebruikt die niet alleen klein genoeg zijn, maar kunnen ook worden in een afgesloten omgeving. Wat zijn sommige van uw beproefde-en-trues die goed zijn voor starter planten, voor degenen onder ons die kunnen gaan naar het tuincentrum na het horen van deze show en doen wat winkelen.

Dus, wat je zei was goed: Veel van de planten die we gebruiken voor huisplanten, ze zouden niet geschikt zijn, en ze worden enorm, dus het zou moeilijk zijn. Een van mijn favoriete planten om te gebruiken zijn sieraden orchideeën, en ze kunnen niet gemakkelijk worden gevonden in plantenwinkels, maar je kunt ze mailen. Je kunt ze vrij gemakkelijk vinden op het internet.

De sieraad orchidee, dat is een geweldig idee. Zo ongewoon en onmogelijk om buiten terrarium te groeien, eigenlijk, door vergelijking.

Een andere is kruipende vijg, dat is Ficus pumila. Je kunt dat krijgen in een gevarieerde vorm, of gewoon een gewone groene vorm. Dat is een ander die je gaat gemakkelijk te vinden in uw lokale winkel, en soort van neemt over als je niet houden na het, het zal gewoon volledig overnemen wat misschien was wat je wilt. Maar zo niet, ja, je zult moeten doen wat trimmen.

Die heeft deze kleine blaadjes, en ze zijn een soort van een grijs-blauwachtige kleur. En het doet het goed in een terrarium. En verrassend, string van schildpadden. Het is een succulente plant, die ik normaal gesproken niet aanbevelen voor een afgesloten omgeving. Maar om een of andere reden doet het echt goed, vooral wanneer het in staat om te groeien op iets. Maar zelfs als niet, ja, om een of andere reden, het gewoon echt goed doet in gesloten gebieden.

En dan denk ik dat mijn favoriet voor rechtopstaande planten is de.

Ik ben zo slecht in het uitspreken van deze, maar ja, die ene, het houdt gewoon van terrarium omgevingen. En zo, Ik zou zeggen dat dat mijn favoriet is.

Dus, zoals ik zei, zouden een weggever van het boek hebben, Een Familiegids voor Terrariums voor Kids, maar het doet er niet toe welke grootte je handen zijn, toch? Het is goed voor iedereen, want ik blijf terug te verwijzen naar het nu om mijn plan te maken voor sommige sluwe dingen die ik ga doen. En ik ben zo blij om weer met je te praten.

Alle foto's van Patricia Buzo en haar boek; gebruikt met toestemming.

invoeren om een kopie van het terrarium boek te winnen.

Het enige wat je hoeft te doen is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

Heb je ooit een terrarium gemaakt? Vertel ons meer.

Geen antwoord, of verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in te tellen en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik selecteer een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten dinsdag 14 december om middernacht.

Onthulling: Als een Amazone Associate verdien ik uit kwalificerende aankopen.

het wonder der korstmossen, met Jessica allen.

Nee, ik heb nog nooit een terrarium gemaakt maar nee ik ben super opgewonden om het te proberen!.

Als jonge volwassene, zou ik terrariums maken in grote glazen kannen Ik denk dat er flessen wijn in gallon maten waren de bodems waren breed en de halzen waren smal. Nu kan ik me niet herinneren hoe ik geleerd heb om de media in te voegen nodig en dan de planten door de kleine nek. Maar ze waren geweldig en kreeg veel complimenten. Ik zou graag Jesssica Allens boek lezen over alle mogelijke dingen.

Maakte een terrarium met dingen verzameld uit een wandeling door het bos.

Mijn keuzes van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

terrariums als geschenken (of middelpunten), met patricia buzo.

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

het lezen van de tuinen lagen met een oog voor verbeterd design, met David culp.

opnieuw de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

winter squash-coconut melk soep met garam masala.

het wonder der korst, met Jessica allen.

pompoenvla: vakantietaart, minus de korst.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im snips grijpen vs.

mijn vogel-voedende basis (en favoriete feeders).

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Zoveel parelmoer halvemaan op de kwastjes bloem (Emil.

Veel regen en veel clematis.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

succes (en flair) met orchideeën: orchideeën modern, met nybgs Marc hachadourian.

ORCHIDS: Je kunt niet leven zonder hen, en je kunt ze niet in leven houden. Ik maak een grapje, soort van, maar wie onder ons heeft niet gewild dat we konden doen.

tips voor het planten onder bomen; met behulp van erwtenborstel en meer: q&a met ken druse.

Dank aan UW BOUNTIFUL levering van Dringende Tuin Vragen, mijn vriend Ken Druse en ik worden bezig gehouden.

trouwe huisplanten om neer te jagen met, met Marc hachadourian van nybg.

WIE BEN JULLIE Gaan instoppen met deze herfst en winter, als de tuin begint te rusten en we zijn allemaal meer binnen? Doe.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKOCHTE een ZOOM lezing de andere dag dat echt in woorden een heleboel manieren mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van de tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheer 85 hectare gevarieerde parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

n' + (variant['variant_price'] TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR') + '.

Plant in a Box - Buiten Palmbomen Mix - Mix van 3 planten - Pot 15 cm -Hoogte 50-60cm.

Sommige soorten hebben lange dikke bladeren, andere soorten hebben juist een overvloed aan dunne bladeren. Deze palmbomen zijn speciaal geselecteerd om in uw huis neer te kunnen zetten. ma-vrij voor 16:00 besteld morgen in huis!. Ook heeft dit schilderij een mooi uitzicht over de zee en bergen, hierdoor straalt het schilderij rust uit en kan het makkelijk. ' + (variant['qty_in_stock'] > 0 ? '. Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend. Laat hieronder je e-mailadres achter en mis niets meer rondom Palmexpert. Deze tabletten zorgen dat de grond actief wordt bacterieel, en dat hij gevoed zal gaan worden met hoge kwaliteit voedingsstoffen voor een jaar lang. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Dan weet u zeker dat de tropische palm goed kan overleven op de plaats van bestemming, en bent u 100% zeker van het ontvangen van een hoge kwalitatieve plant!.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. values[0]; maxBudget = ui. Alle aangeboden bomen zijn gecontroleerd op kwaliteit en soortechtheid. De Fortunei is hiervoor het meest geschikt vanwege zijn winterhardheid, en geeft echt een tropen look aan elke omgeving. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. ma-vrij voor 16:00 besteld morgen in huis!. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten.

Palmboom kopen? Alle Palmbomen online | bol.

Wij raden aan de pot geheel aan te vullen met Mediterrane voedingsgrond. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Palmbomen worden gekenmerkt door hun lange, smalle wijd openstaande bladeren. Trachycarpus Fortunei 20 - 30 cm stamhoogte. Een opblaasbare palmboom met een lengte van ongeveer 165cm.

Areca catechu 'Dwarf' - Donkere Betelpalmboom.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. Een gigantische plastic poster van 12. Met een groot assortiment winterharde palmen, en ook kamerpalmen, hebben wij voor ieder wat wils! Bijna alle soorten hebben wij op voorraad. Elke soort palmboom kent namelijk een eigen bladgroei. Wilt u liever een kamerpalm kopen? Wij hebben voor u alle kamerpalmen op een rij gezet. values[0]; maxHeight = ui. Gebruik jouw code voor extra korting.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. Washingtonia robusta (Mexicaanse waaierpalm). van 08u00 - 17u00 (zonder afspraak).

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

Een palmboom kopen is iets dat ver weg staat van de dagelijkse routines op werk en thuis.

We controleren ook of ie is geschreven door iemand die het artikel heeft gekocht via bol.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Desondanks is het toch verstandig om tijdens de winterperiode de palmboom in te pakken wanneer het vriest. Ma-Vrij voor 16:00u besteld, morgen in huis* Ook zaterdag levering. Oorspronkelijk komt dit type uit koelere gebieden in Oost-Azie.

' + (variant['qty_in_stock'] > 0 ? '.

' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_latin_name'] !== null ? variant['variant_latin_name'] : variant['variant_title']) + '. Op zoek naar tropische Hawaii versiering en tafeldecoraties? Bekijk onze MEGA collectie en maak uw keuze. Anderen zochten ook: winterharde palmboom. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Hierdoor groeien ze uitstekend in ons koudere regenachtige klimaat. Liever de boom in het echt bekijken? Breng een bezoek aan het verkoopterrein van Palmexpert. De bovenkant van de kluit van de palm dient gelijk te worden aan de grondhoogte. com gelden niet voor het gehele assortiment.

Deze boom wordt ook wel de Chinese henneppalm genoemd.

De Trachycarpus Fortunei is zo populair, omdat deze boom het meeste lijkt op de kenmerkende palmboom. U bent dus altijd verzekerd van een mooie echte palm. Ravenala madagascariensis - Reizigersboom - Madagaskarpalm. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Een van onze palmenspecialisten zal in de meeste gevallen ook meekomen bij de levering van deze geweldige palmbomen en u advies geven omtrent de verzorging. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Deze palmen zijn geïmporteerd uit de tropen en worden minimaal een aantal jaren geacclimatiseerd aan het aantal lichturen in Nederland. Extra handig, want u kunt ze dan ook direct meenemen.

Je hebt Scenesetter Tropisch toegevoegd aan je winkelwagen.

Supersnel in huis en achteraf betalen. Palmbomen houden van voedingsstoffen om te groeien en sterk te worden. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Veitchia merrillii - Veitchiapalm - Manila.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. De palmboom groeit langzaam en wanneer de maximale hoogte is bereikt wordt de stam ook niet dikker. ' + variant['variant_language_name'] + '. nl is 'Winkelen voor je plezier'. Wij hebben onze palmen in verschillende categorieën ingedeeld, zodat u makkelijker uw juiste palm kunt vinden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen